DIVAT & DESIGN PÁLYÁZAT
Programleírás

Magyarország Kormányának célja a divat- és designipari tervező-gyártó kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, ezzel működésük és munkahelymegtartó, valamint jövedelemtermelő képességük megerősítése. A támogatás révén a hazai divat- és designipar fejlődni képes és fejlődni akaró vállalkozásai olyan beruházásokat hajthatnak végre, amelyekkel egyidőben, mint ágazati szereplők középtávon megerősödhetnek, és a kiélezett és erőforrásigényes nemzetközi versenyben is profitábilisan, fejlődőképesen működnek tovább, valamint exportjuk növelése mellett a nemzetközi digitális jelenlétük és ismertségük is növekedik.

A sikeres pályázat és a fejlesztési forrás elnyerésének (GINOP 1.2.14-20 és VEKOP-1.2.7-20) belépési feltétele a kapcsolódó előminősítési folyamat elvégzése és a „Divat- és Dizájnipari kkv-k fejlesztéseinek támogatása Előminősítési Tanúsítvány” megszerzése. 

A GINOP 1.2.14-20 pályázati forrásokra a hat magyarországi konvergenciarégió (Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Észak-Magyarország) vállalkozásai pályázhatnak, a VEKOP forrásokat pedig a közép-magyarországi régió (Budapest és Pest megye) vállalkozásai nyerhetik el. Az előminősítési tanúsítvány megszerzése ennek megfelelően elkülönül a GINOP és VEKOP-1.2.7-20) forrásokra pályázók között.
 

Az előminősítési folyamat lépései:


1.    Regisztráció a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon.
A folyamat első lépése a www.divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon való regisztráció. Egy vállalkozás kizárólag egy alkalommal tud regisztrálni, amelyhez e-mail cím, valamint jelszó megadása szükséges.

2.    Alapadatok kitöltése a részvételi feltételek ellenőrzéséhez
A regisztrációt követő első belépéskor a vállalati név és érvényes adószám megadása szükséges, hogy a regisztrált profilt az adott céghez tudja társítani a rendszer. Továbbá szükséges a projekthez kapcsolódó néhány alapvető információ megadása. Ez alapján történik a részvételi feltételek előzetes ellenőrzése és a befogadhatóság szűrése. 

3.   Előminősítési űrlapok kitöltése és beküldése.
A részvételi feltételek teljesüléséről tájékoztatás kerül kiküldésre. Amennyiben a vállalkozás megfelelt az előzetes szűrésen, úgy ezt követően lesz lehetőség az előminősítésre történő jelentkezésre a vállalat fiókjában található űrlap kitöltésével.

4. Értékelés és megfelelőség esetén a „Divat- és Dizájnipari kkv-k fejlesztéseinek támogatása Előminősítési Tanúsítvány” kézhez vétele.
Az előminősítés folyamata egy Tanúsítvány kiállításával zárul, amely a megfelelés igazolódása esetén a vállalkozást feljogosítja a GINOP 1.2.14-20 vagy VEKOP-1.2.7-20  forrás keretében pályázata benyújtására.

5. Pályázás a fejlesztési forrásra (GINOP 1.2.14-20vagy VEKOP-1.2.7-20).
Az Előminősítési felhívást követően hamarosan elérhető.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.